Klavyedeki Power(Güç) ve Sleep(Uyku) Tuşlarını Kapatma Yöntemi

Merhaba, ilk olarak şunu belirtiyim; herhangi harici bir program kullanmadan çok basit bir yöntem ile klavyenizde bulunan power ve sleep tuşlarını nasıl pasifleştiriceğinizi anlatmak istedim. İşlemler çok basit. Windows 7 ve 8 de de aynı işlemleri uygulayacağız. Anlatıma geçelim.

Klavyedeki Power(Güç) ve Sleep(Uyku) Tuşlarını Kapatma Yöntemi

1- İlk olarak Başlat menüsünden denetim masasını açın ve Güç Seçenekleri bölümüne gelin. (Eğer güç seçeneklerini bulamıyorsanız denetim masasının sağ üst kısmından Görüntüleme Ölçütü' nü Küçük Simgeler olarak değiştiriniz.)

2- Güç seçeneklerinde karşınıza çıkan Gelişmiş tabından Uyku ve Güç tuşlarına basıldığında neyi yapılacağını seçin ve hiçbirşey yapma seçeneğini işaretleyin.

3- Uygula ve tamam a bastıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve artık klavyenizde power ve sleep tuşları bassanız dahi çalışmıyacak. Açmak isteyenler ise aynı işlemleri tekrarlayıp tuşları tekrardan aktifleştirebilir.
(Başlat>Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Gelişmiş Tabından)

Eski Nesil Bilgisayar Klavyesinde Güç ve Uyku Tuş Örnekleri:

Yeni Nesil Bilgisayar Kalvyesinde Güç Tuşu Örneği:

Eğer işlemleri yapmasına rağmen tuşlar hala aktifse veya işlemleri yaparken sorun yaşayan olursa alt kısımdan yorum olarak bizlerle iletişime geçsinler yardımcı oluruz. 

Previous
Next Post »