Chrome Web Mağazası Bir Hata Oluştu (NETWORK_FAILED) Çözümü

Chrome Web Mağazası'ndan bir uuygulama indirirken karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi "  Bir Hata Oluştu (NETWORK_FAILED) " şeklinde bir uyarı geliyor. Bu uyarı genellikle engellenmiş uygulamalar indirilmeye çalışıldımı oluyor. Örneğin Abdlock adlı uygulama internet sayfalarındaki birçok reklamı hatta hepsini gizliyor. Bu sayede daha rahat web sitelerinde gezinebiliyorsunuz. Ancak gelen onca şikayet üzerine Microsoft ve Google Abdlock'a dava açmış durumda. Bu nedenle de Abdlock indirmek bayağı bir zorlaşıyor. Bunun gibi birçok uygulamada da aynı sorunları gözlemlemekteyiz. Şimdi sizlere bunun çözümünü anlatmak istiyorum. 
Öncelikle hataya bir göz atalım:



Hata Resmi:



Çözümü Yazılı Anlatım:
- Eğer chrome kullanıyorsanız bu sayfayı başka bir tarayıcıdan (örn: İnternet Explorer) dan açınız.
1-) Denetim Masası\Programlar\Programlar ve Özellikler sekmesine gelerek Google Chrome'yi bilgisayarınızdan kaldırmalısınız.
2-) Kaldırıken sizlere Tarama verilerini de sil şeklinde bir uyarı vericek. Bu uyarının yanındaki kutucuğu da seçerek Kaldır butonuna basınız.
3-)  Çalıştır'ı açın(Windows Logosu+P'ye basarak açabilirsiniz) ve %temp% yazın ve entere basın.
4-) Şimdi sizlere Temp Klasörünü açıcaktır. Temp klasörünün içerisinde bulunan bütün dosyalar siliniz. (Ctrl+P'ye basarak hepsini birden işaretleyip silebilirsiniz)
5- Şimdi ise tekrardan Google Chrome'yi İndiriniz.

6- Sorun düzeldi. Eğer herhangi bir sorun yaşarsanız lütfen yorum atmaktan çekinmeyiniz.
Previous
Next Post »